profesionální meteostanice

Meteo počasí a vlastní meteostanice

IP Meteostanice WarioWeather pro inteligentní ovládání zařízení

IP meteostanice WarioWeather jsou určené pro inteligentní domácnost, zemědělství a řízení inteligentních domů nebo výrobních provozů, kde hlavní předností meteostanice je možnost ovládat různá zařízení na základě stavu a povahy počasí bez jiného složitého řídicího systému. Jedná se o samostatnou IP meteostanici, která snímá, vyhodnocuje a uchovává všechna měřená data bez nutnosti dalšího zpracování jakýmkoliv počítačem či serverem.

Novinkou je IP meteostanice s GSM modulem a bateriovým provozem s připojením obnovitelného zdroje energie jako například fotovoltaický panel. Takové zařízení lze využít především v místech, kde není dostupný zdroj el. energie a internetové připojení.

Předpověď počasí Meteocentrum.cz

Zlepšení meteorologických předpovědí za pomoci využití naměřených hodnot našimi zákazníky, a to spojením s portálem Meteocentrum.cz. Více informací o předpovědi počasí.

 

Hlavní výhody proč mít vlastní meteostanici

Vzhledem k současným častým změnám počasí je vlastní meteostanice velkou výhodou. Meteostanice poskytuje informace o aktuálním počasí, historii počasí a předpovědi počasí v uceleném a přehledném grafickém prostředí, které si prohlédnete na svém počítači, tabletu či chytrém telefonu. Na základě naměřených hodnot si lze nechat posílat upozorňovací nebo varovný email a tím chránit své zdraví a majetek. Díky meteostanici budete mít přehled o počasí v místě Vašeho bydliště, chaty, firmy, i když nejste právě v místě samotné meteostanice. Samozřejmostí je možnost nahlížení do statistik počasí.

Meteostanice sdružuje mnoho funkcí

  • měření aktuálního počasí
  • 6hodinová předpověď počasí vytvořená na základě informací z vlastních senzorů
  • historie počasí uložená přímo v meteostanici s pamětí až na 10 let
  • jednoduché zobrazení a ovládání meteostanice přímo z internetového prohlížeče
  • tvorba vlastních podmínek pro ovládání dalších zařízení na základě stavu počasí
  • jednoduché sdílení a prohlížení dat na internetu
  • mnoho doplňkových funkcí na portálu www.meteo-pocasi.cz
  • možnost doplnění o další senzory pro měření dalších meteorologických údajů

 

Možnost ovládání pomocí vlastní meteostanice

Meteostanice nabízí možnost ovládání a řízení periferií pomocí reléových výstupů, které lze použít například pro efektivní řízení zavlažování, ovládání stínící techniky, topení či klimatizace, čímž získáte větší komfort Vašeho bydlení, výrobního nebo zemědělského provozu, a také vyšší úsporu energií. Velkou výhodou je možnost integrace meteostanice do nadřazených systémů pomocí technologie ModBus a protokolu XML. Stanici lze jednoduše zaregistrovat na portálu www.meteo-pocasi.cz a získat přístup k naměřeným hodnotám počasí a sdílet je s ostatními uživateli. Více o těchto možnostech naleznete v sekci Použití meteorologické stanice.

 

Seznam senzorů a čidel meteostanice

venkovní teplota
zdánlivá teplota
relativní vlhkost
směr větru
rychlost větru
nárazový vítr
atmosférický tlak úhrn srážek
biometeorologická zátěž
sluneční osvit rosný bod denní maxima a minima
datum a čas svátky poloha
východ a západ Slunce
občanský soumrak
nautický soumrak
astronomický soumrak
ověření síťového zařízení (PING) 2 releové výstupy
externí senzor teploty
externí senzor vlhkosti ideální osvit
vlastní podmínky ovládání 10 letá historie naměřených hodnot notifikační emaily

 

Možnosti využití meteostanice

ovládání stínící techniky, zavlažování a zálivky ve skleníku či fóliovníku, ovládání rozmrazování okapů a chodníků, čerpání spodní vody, ovládání hygieny venkovních bazénů, ovládání solární a fotovoltaické techniky, zabezpečení domu proti nárazovému větru, ovládání topení nebo klimatizace domu na základě aktuálního stavu počasí, možnost vzdáleného ovládání, včasné varování emailem

 

"Meteostanici ME12 mám v provozu tři roky, od léta 2013. Při instalaci, ani za celou dobu používání jsem neměl s meteostanicí žádný problém. Nastavení a používání je velmi pohodlné a dobře popsané v dostupné dokumentaci. Nastavením podmínek a funkcí meteostanice dostávám pomocí reléového výstupu signál, který využívám k ovládání (blokování) systému zavlažování. Pomocí podmínek sleduji tři veličiny, které spuštění časového plánu zavlažování zablokují." Vladimír Kozák, Klatovy

více viz REFERENCE

Zasílat informace
Zadejte Váš e-mail pro odběr novinek z portálu meteo-pocasi.cz. E-mailová adresa nebude použita k jiným účelům než k odesílání zvoleného odběru novinek a nebude předána třetí straně. Odběr novinek je kdykoli možno ukončit.
Veškerá uvedená data jsou pouze orientační. Provozovatel portálu nezodpovídá za případné nesprávné nebo nesmyslné hodnoty měření a za následky, které by z toho plynuly. Publikování, nebo další šíření obsahu serveru www.meteo-pocasi.cz, je bez písemného souhlasu společnosti WANET s.r.o. zakázáno.

Partneři: Předpověď počasí Meteocentrum