Logo
Základní informace
Kraj:Moravskoslezský
Okres:Frýdek-Místek
GPS souřadnice:49.443196N, 18.457811E

Lyžařský areál v Bílé v Beskydách se nachází v údolí řeky Bílá Ostravice. Rozkládá se v bezprostřední blízkosti státní silnice 1. třídy č. 56 z Frýdku-Místku, vedoucí směrem na hranici se Slovenskem na Bumbálce. Přímo na tuto silnici navazují parkoviště areálu s kapacitou cca 650 vozidel.

Lyžařský areál je tvořen řadou sjezdových tratí od závodní sjezdovky s homologací FIS přes sjezdovky střední obtížnosti až po sjezdovky pro začátečníky a výuku dětí. Součástí areálu je Snowpark pro snowboarding, umístěný na sjezdovce č. 5 v jižní části areálu.

Všechny sjezdovky jsou uměle zasněžovány technickým sněhem. Některé sjezdovky jsou vybaveny i umělým osvětlením, umožňujícím kvalitní večerní lyžování.

Příznivci běžeckého lyžování mohou využít čtyři upravované běžecké trasy o délce 20 a 33 a 10 km a 16 km, využívající stávající turistické trasy Beskyd.

V areálu je v provozu lyžařska škola i pro ty nejmenší začínající lyžaře a SKI servis a půjčovna lyžařského vybavení jak pro sjezdové lyžování, tak i pro snowboarding a běh na lyžích.

Areál je plně vybaven kvalitním zázemím stravovacích služeb a ubytovacích možností, jejichž kapacita je doplněna i dalšími zařízeními v blízkém okolí.

Lanovky a vleky

Označení Název Délka Kapacita
A Lanovka Zbojník 900 m 2400 os./hod
B Vlek Javořinka 780 m 1050 os./hod
C Vlek Doppelmayr 700 m 1050 os./hod
D Vlek Miky (dětský) 90 m 350 os./hod
E Vlek Borer (lanový) 90 m 300 os./hod
F Koberec Sun Kid 50 m

Sjezdovky

Označení Název Délka
1. Červená FIS 950 m
2. Modrá 1100 m
3. Zelená 1050 m
3a. Javořinka – tréninková 600 m
4. Jižní I. 400 m
5. Jižní II. 700 m
6. Spojovací 300 m
7. Snowpark 300 m
8. Lyžařská škola 90 m

Reklama

Obce v okolí Skiareál Bílá

Do vzdálenosti: 10km
Počet obcí: 2
Bílá

Bílá

Kraj: Moravskoslezský
Vzdálenost: 0 km (Z)
Počet obyvatel: 260

/
Staré Hamry

Staré Hamry

Kraj: Moravskoslezský
Vzdálenost: 3 km (S)
Počet obyvatel: 570

Reklama
Víte že?

Aplikace Místopisy.cz

Víte, že v aplikaci Místopisy.cz si můžete svá oblíbená místa označit a zařadit do vlastních kategorií?

Nejníže ležící obcí v České republice je Hřensko (130 m n. m.), obec ležící v pískovcovém kaňonu při ústí říčky Kamenice do Labe.

Unikátní funkci „střechy Evropy" má vrch Klepáč (1 138 m n. m.) v Kralickém Sněžníku. Na jeho jižním úpatí je rozvodí tří moří: Nysa Klodzka vtéká do Odry a ta do Baltského moře, Tichá Orlice do Labe, to pak do Severního moře a řeka Morava je přítokem Dunaje, který se vlévá do Černého moře.

Bílá

Nejbližší obec od Skiareál Bílá je obec Bílá?

Bílá je malá obec nacházející se na moravské straně historické moravsko-slezské zemské hranice.

Nejvýše ležící obec v České republice je Kvilda s nadmořskou výškou 1 065 m podle polohy obecního úřadu, pošty a kostela? Kvilda leží na Šumavě v okrese Prachatice.

Aplikace Místopisy.cz

Součástí aplikace je také tzv. widget, který lze umístit na plochu vašeho telefonu nebo tabletu a který Vám zobrazí zajímavosti z okolí místa, kde se právě nacházíte, včetně aktuální teploty?

Aplikace Místopisy.cz

Uživatel aplikace se může zapojit do tvoření zápisů o městech, obcích a kulturních či turistických objektech zasláním opravy textu nebo fotografie místa, které právě navštívil?

Nejvyšší hora v České republice je Sněžka (1 602 m n. m.), nejvyšší hora Krkonoš na hranici s Polskem. Na vrchol Sněžky vede sedačková lanovka z Pece pod Sněžkou.

Reklama