Obecní znak
Základní informace
Kraj:Ústecký
Okres:Děčín
Správní obvod:Rumburk
GPS souřadnice:50.913033N, 14.509988E
Nadmořská výška:426 m n. m.
První pís. zmínka:rok 1361 (663 let)
Katastrální výměra:3 139 ha
Počet obyvatel:3 351
PSČ:407 46
Adresa URL:www.krasnalipa.cz

Sportovní možnosti Krásná Lípa

Sportovní areál Českého Švýcarska

V místě za sokolovnou byly ještě v roce 2002 zbytky škvárového hřiště, malých hřišť na volejbal a zborceného zbytku dílen. V následujících letech vznikl na tomto místě velký sportovní areál. Také byla zrekonstruovaná tělocvična a v místě bývalých dílen (kde byla vyrobena první slavná motorka Čechie-Böhmerland) je nyní recepce areálu se SportBarem.

Areál nabízí:

celoročně:

  • víceúčelové hřiště: povrch - umělý, rozměr: 42 * 36 metrů, je zakryto nafukovací halou a obsahuje 2 tenisové kurty – povrch - umělý, rozměr: 11m * 24 m, (sálová kopaná, tenis, nohejbal)

  • tělocvična - víceúčelová hrací plocha s umělým povrchem s vlastním zázemím (klubovna, kuchyňka, šatny, toalety, sprchy). Součástí budovy je herna na stolní tenis.

  • občerstvení ve stylovém SportBaru, v letních měsících je v provozu zakrytá venkovní terasa

v letním období (jaro, léto, podzim - dle počasí):

  • tenisový kurt "central": povrch - umělý, rozměr: 11m * 24 m, tribuna: 100 míst, osvětlení, (tenis, volejbal, nohejbal)

  • 2 tenisové kurty: povrch - antuka, rozměr: 11m * 24m, (tenis)

  • cvičnou tenisovou stěnu: povrch - antuka

  • beachvolejbalové hřiště: povrch - písek, rozměr: 9m * 18 m, venkovní sprcha

  • dětské hřiště: povrch - umělý, rozměr: 8m * 4m

  • víceúčelové hřiště "Hauserka": povrch - umělý,(košíková, minikopaná, volejbal, nohejbal, floorbal)

  • minigolf

  • lezeckou stěnu (výška 10m)

  • dětský hrad, prolézačky, skluzavky, pískoviště, lanová dráha, trampolíny, altánek s posezením a grilem (zvlášť na objednání)

  • WC, sprchy, šatny

Provozní doba po celý rok pondělí - neděle (včetně svátků) 8:00 - 22:00

Více informací, kontakty a online rezervační systém: http://www.krasnalipa.cz/index.php?menu=360

Relax centrum - Lípa Resort

fitness, sauna, masáže, solarium, spinning

http://www.lipa-resort.cz

 Bowling - Lípa Resort

http://www.lipa-resort.cz

 Fotbalové hřiště

se nachází v jihozápadní části města, Tento areál se skládá z jednoho travnatého hřiště a jednoho škvárového, dále zde jsou kabiny se sociálním zařízením pro hráče, kancelář správce a zastřešená tribuna. Hřiště je také základnou TJ Krásná Lípa – oddílu kopané. Informace o pronájmu: Technické služby Krásná Lípa (tel. 412 354 848, e-mail: podatelna@krasnalipa.cz)

 Cyklistické a turistické trasy

V současné době jsou v území Šluknovského výběžku vyznačeny cyklistické trasy o celkové délce cca 40 km. Jsou vedeny po veřejných a lesních cestách, které mají odpovídající technický stav. V některých úsecích jsou tyto trasy používány i pro pěší turistiku (POZOR - chodec má vždy přednost). Síť cyklistických tras navazuje na existující síť tras i mimo vlastní území národního parku. Stejně jako turistické stezky i cyklistické stezky návštěvníky dovedou na zajímavá místa Českého Švýcarska.

211 Rožany - Šluknov - Staré Křečany - Krásná Lípa - Rybniště - Chřibská - Kytlice

Celá trasa měří 46 km. Na cestě je několik vrchů, avšak cyklistu to mnoho nezpotí. Cesta se vine z hraničního přechodu Rožany - Sohland, skrz naučnou stezku lesnickou, přes Šluknov a Staré Křečany dále směrem ke Krásné Lípě. Ze Starých Křečan je poněkud obtížnější, ale jen nakrátko, na Skřivánku se kříží s trasou č. 3014. Pak proběhne Krásnou Lípou, kolem informačního střediska. Protne další trasu, tentokrát č. 3013 a dál přes Vápenný vrch vás zavede do Rybniště a Chřibské. Zde se nachází nejstarší funkční sklárna Evropy. Vy ji minete z pravé strany, dále odbočíte doprava přes Krásné Pole směrem na Kytlice.

3029 Vysoká Lípa - Šaunštejn - Tokání - Chřibský hrádek - Doubice - Kyjov - Vlčí Hora

Celá trasa měří 17 km a z velké části vede po hranicích národního parku. Patří mezi kopcovitější trasy, ale zato vede krásnou krajinou hodnou obdivu. Začíná v obci Vysoká Lípa, vine se kolem hradu Šaunštejn Českou silnicí. Pod Ptačím kamenem odbočuje do Táborového dolu, jímž se dostanete po zdolání většího stoupání na Tokání. Zde si můžete odpočinout po namáhavém výstupu. Značení vás poté dovede přes křižovatku Na Saule, pod Chřibským hrádkem do Doubic a Kyjova. Po cestě potkáte dvě odbočky na trasy č. 3031 a 3032. Naším cílem je však osada Vlčí Hora, do které se dostaneme Dlouhým Dolem, plným krásných hrázděných domků. A zde pod rozhlednou cesta končí.

3031 Doubice - Zadní Doubice

Celá trasa měří 9 km a i když je krátká, patří mezi ty opravdu těžké. Začíná na odbočce z trasy č. 3029 mezi Doubicí a Kyjovem. I když z počátku je cesta kryta asfaltem, nenechte se zmást. Po 4 kilometrech na vás čeká prudké klesání po štěrkové cestě (pozor nebezpečné). Na konci klesání trasa končí. Na hraničním přechodu Zadní Doubice - Hinterhermsdorf, se objevuje nová trasa č. 3032 a umožňuje pokračovat dvěma směry.

3032 Kyjovské údolí - Zadní Doubice

Celá trasa měří 9,5 km a ukáže vám krásy Kyjovského údolí. Je jednou z lehčích a pohodlných cest. Začátek naleznete v Kyjově, kde se sbíhají trasy č. 3013 a 3029. Provede vás Kyjovským údolím až do Zadní Doubice. Po cestě se k ní přimyká spojovací trasa č. 3033. Ze Zadní Doubice značení směřuje k osadě Kopec a obci Brtníky, napojuje se na trasu č. 3014 a svou cestu končí.

3033 Trasa měří 3 km a je spojnicí mezi trasami č. 3014 a 3032

3013 Jedlová - Malý Stožec -Chřibská - Horní Podluží - Studánka - Krásná Lípa - Kyjov

Celá trasa měří 21 km. Vcelku má jen malé převýšení, ale vine se krásnou krajinou. Vyráží ze stanice Českých drah Jedlová společně s trasou č. 3015, na Tolštejnské cestě se vlevo ubírá kolem Malého Stožce směrem k železniční stanici Chřibská. Než však k ní dorazí, odbočí vpravo a pod kopcem Žulovcem vás zavede do Horního Podluží. Protne Horní Podluží a po mírně nezpevněné cestě pokračuje vstříc unikátu, který v Čechách nemá obdoby, k bývalému pětiramennému větrnému mlýnu. Přes obec Studánku vás cesta zavede k pramenům říčky Křinice a dále do Krásné Lípy, kde se setkává s trasou č. 211. Odsud zbývá již jen pár kilometrů do poklidné osady Kyjov, v níž značení končí, aby se z č. 3013 stala dvě další 3029 a 3032.

3014 Dolní Poustevna - Vilémov - Mikulášovice - Tanečnice - Brtníky - Mikulášovice - Vlčí Hora - Zahrady - Dymník - Rumburk

Celá trasa měří 30 km. Vede od hraničního přechodu k hraničnímu přechodu, od rozhledny k rozhledně. Není nikterak náročná, vede po velmi dobré cestě, ale je trošku více do kopce. Začátek najdete na hraničním přechodu Dolní Poustevna - Sebnitz společně se začátkem trasy č. 3043 nebo se na trasu můžete připojit z tamního nádraží. Dále pak vede přes Vilémov a Mikulášovice, kde se kříží s trasou č. 3041. Po pravé straně uvidíte krásnou rozhlednu Tanečnice, až k ní lze na kole dojet. Značení však pokračuje dále na Brtníky a Vlčí Horu a postupně se střetává s trasami č. 3032, 3033 a 3029. Na tomto úseku se trošku zapotíte, ale odměnou vám může být návštěva rozhledny Vlčí hora, kterou zleva cesta míjí a ubírá se dále k osadě Zahrady. Zde opustí značení asfaltovou vozovku a pokračuje poněkud horší cestou mezi pastvinami. Po chvíli se střetává s trasou č. 211 a pokračuje k další rozhledně našeho kraje, k Dymníku, po velmi příjemné lesní asfaltové cestě, která v městě Rumburk končí na hraničením přechodu Rumburk - Seifhennersdorf. Než však ke konci dojedete nezapomeňte navštívit zdejší Loretánskou kapli, kde zároveň najdete i informační středisko.

3015 Varnsdorf - Dolní Podluží - Jiřetín pod Jedlovou - Kytlice

Celá trasa měří 17 km. Začíná na přechodu Varnsdorf - Seifhennersdorf a vede přes celé město, dále přes Dolní Podluží do Jiřetína pod Jedlovou. Zde je mnoho zajímavých zastávek. Štola Jana Evangelisty, informační středisko, hornické muzeum, křížová cesta na Křížové hoře. Značení dále pokračuje na zříceninu hradu Tolštejn, odkud je možné zajet na nedalekou rozhlednu Jedlová. Trasa pak pokračuje po Tolštejnské cestě k nádraží Jedlová a poté směrem na Kytlice.

3041 Lipová - Velký Šenov - Mikulášovice

Trasa měří 16 km a má dva cíle - konce. Kvalita cest je velmi dobrá, cestu občas zpestří nějaký ten kopeček. Trasa začíná na hraničním přechodu Lipová - Neugersdorf a vine se přes obec Lipová k Velkému Šenovu. Dále pak na Mikulášovice, kde se kříží s trasou č. 3014, a samotná se rozdvojuje. Jedním směrem na hraniční přechod Mikulášovice (Tomášov) - Sebnitz, kolem rozhledny Tanečnice a druhým na hraniční přechod Mikulášovice - Hinterhermsdorf, pod Hraničním vrchem.

3042 Šluknov - Království - Rumburk - Jiříkov

Trasa měří 17 km a vede po celkem slušné cestě. Je vhodná pro svátečního cyklistu. Začátek trasy je ve Šluknově, kde se střetávají ještě dvě další trasy a to č. 3043 a 211. Cesta pokračuje do Království a poté příjemnou lesní asfaltkou k restauraci Zámeček. Odtud vás čeká příjemný sjezd do centra Rumburku, kde byste měli udělat alespoň krátkou přestávku a navštívit několik zajímavostí tohoto města. Z centra vás pak dělí od konce trasy cca 3 kilometry. A co že je oním cílem? Hraniční přechod Jiříkov - Neugersdorf, kde začíná poslední nejmenovaná trasa č. 3043.

3043 Jiříkov - Šluknov - Staré Hraběcí - Lipová - Severní - Lobendava - Dolní Poustevna

Trasa měří 36 km a běží od jednoho hraničního přechodu k druhému. Kvalita cest je přiměřená. Začátek je na hraničním přechodu Jiříkov - Neugersdorf. Dále vás cesta provede Jiříkovem, kde se nachází další hraniční přechod, tentokráte Jiříkov - Ebersbach. Dále pak přichází obtížnější úsek hraničním hvozdem do města Šluknova. Zde se kříží s trasami č. 211 a 3042 a dále se ubírá na Staré Hraběcí a hraniční přechod Lipová - Sohland, kde se setká s trasou č. 3041 a pokračuje přes osadu Liščí do obce Severní. Zde můžete pokračovat na hraniční přechod Severní - Steinigtwolmsdorf. Nebo můžete jet dále do obce Lobendava. Zde můžete podruhé pokračovat přes hraniční přechod Lobendava - Langburkersdorf. Nebo můžete jet dále do Dolní Poustevny. Zde se spojí dvě trasy v jednu a u hraničního přechodu končí.


Turisticky značené trasy

Červené TZT

0317
Jetřichovice X 0331, 3942, 6952 - Jetřichovice, koupaliště 1 km X 3942 - Pavlino údolí 4,5 km X 1631 - Studený 5,5 km Studenec 10 km (? 0,5 km) - sedlo pod Studencem 10,5 km X 1604 - Zlatý vrch 11,5 km (0,6 km) - Křížový Buk 13,5 km X 3903 - pod Malou Tisovou 16,5 km - pod Velkou Tisovou 20 km - Jedlová (ŽST) 22 km X 3951, 6953

úsek Jetřichovice, koupaliště - Pavlino údolí není vhodný pro cyklisty

0320
Krásná Lípa náměstí X 0332, 3945, 6956 - Krásný Buk 2 km Krásný Buk, zřícenina hradu 2,5 km - Vlčí hora 5 km - pod Vlčí horou, jih 5,5 km ( Verunčina studánka 0,4 km) X 6957 - pod Vlčí horou, sever 7 km X 6957 - Brtníky 9 km X 1631, 3945 Brtníky (ŽST) 9,5 km - Zelený kříž 11 km X 3944 - Kunratice 14 km - Karlovo údolí 17,5 km X 7008 - Šluknov, náměstí 19,5 km X 1633

0331
Mezní Louka X 0312, 1640, 3950, 7005 - Malá Pravčická brána 3 km - (0,1 km) - Šaunštejn, zřícenina hradu 3,5 km - pod Šauštejnem 4 km X 7005 - Česká silnice 5,5 km - Pohovka 8,5 km X 3942 - Rudolfův kámen 9,5 km Purkartický les 10 km X 6924 - Vileminina stěna 11 km (?0,2 km) - Mariina skála 11,5 km (? 0,2 km) - Jetřichovice 13 km X 0317, 3942, 6952

TZT není vhodná pro cyklisty

úsek Šaunštejn - Jetřichovice je součástí naučné stezky Jetřichovické skály

3032
Celá trasa měří 9,5 km a ukáže vám krásy Kyjovského. Je jednou z lehčích a pohodlných cest. Začátek naleznete v Kyjově, kde se zbíhají trasy č. 3013 a 3029. Provede vás Kyjovským údolím až do Zadní Doubice. Po cestě se k ní přimyká spojovací trasa č. 3033. Ze Zadní Doubice se značení ubírá k osadě Kopec a obci Brtníky, napojuje se na trasu č. 3014 a svou cestu končí.

0332
Lesné X 0318 - Tolštejn, zřícenina hradu 1 km (0,3 km) U ranče 2 km X 3951 - Jedlová, rozhledna 3 km (? 0,3 km) Jedlová, sjezdovka 4,5 km X 3951 - Jedlová, osada 5,5 km Chřibská, rozcestí ŽST 8,5 km X 1604, 6953 - Rybniště (ŽST) 11,5 km X 3903 - pod Vápeným vrchem 15 km X 3945 - nad Krásnou Lípou 16,5 km X 0,5 km 6924 - Krásná Lípa, náměstí 18 km X 0320, 3945, 6956 Kyjov - Kyjovské údolí - Zadní Doubice, hraniční přechod do SRN 6,5 km

Modré TZT

1631
Pavlino údolí X 0317 - Rynartice 1,5 km - pod Suchým vrchem 5 km X 6952 - Na Tokáni 6 km X 6924 - Panenská jedle 10 km X 3950 - Černá brána 11 km (0,9 km) - Hadí pramen 14,5 km (0,1 km) - Zadní Doubice, Hraniční most 16,5 km (0,1 km hrob obětí pochodu smrti r. 1945) - Zadní Doubice 17,5 km Kopec 21 km - Brtníky 23 km X 0320, 3945 úseky Pavlino údolí - Rynartice a Panenská jedle - Hadí pramen nejsou vhodné pro cyklisty

1672
Rumburk (BUS) X 1676, 6957 - pomník Rumburských hrdinů 0,5 km (1 km) - Dymník, rozhledna 3 km (? 0,3km) X 6957 Krásná Lípa (ŽST) 6,5 km X 3945 - prameny Křinice 10,5 km (0,1 km), Studánka 12,5 km - Světliny 14,5 km - Varnsdorf, náměstí 17,5 km X 3951 - Varnsdorf (ŽST) 19,5 km

1676
Rumburk (BUS) X 1672, 6957 - Strážný vrch 1 km - U Zámečku 4 km - Harta, rozcestí 7 km X 3944 - Jiříkov, náměstí 9,5 km X 7004 - Jitrovník, chata Pytlák 15 km - Království 18 km Šluknov (ŽST) 20,5 km X 1633

Zelené TZT

3903
Česká Kamenice, náměstí X 1604, 1640, 3942, 3938 - Česká Kamenice (ŽST) 0,5 km - Zámecký vrch, zřícenina hradu 1,5 km (0,6 km) - Kamenický Šenov, dolní část 4,5 km - Kamenický Šenov, náměstí 7 km - Panská skála (Varhany) X 1634, 6959 TZT okres ČL 8,5 km - Horní Prysk 11,5 km - Mlýny 15 km pod Javorem 18 km - Křížový Buk 20,5 km X 0317 - Chřibský vrch 22 km (? 0,5 km) - Chřibská, náměstí 25 km X 1604, 6953 - Rybniště 29 km X 0332

3945
Krásná Lípa (ŽST) X 1672 - Krásná Lípa náměstí 1 km X 0320, 0332, 6956 - pod Vápenným vrchem 4,5 km X 0332 U Doubice 7 km - Kyjovské údolí 11 km X 6956 - Turistický most 12 km - Brtnický hrádek 12,5 km ( 0,2 km) - Pruský tábor 13 km (0,1 km) - Soví vyhlídka 14 km (? 0,2 km) - Šternberk, zámeček 15,5 km - Brtníky 17,5 km X 0320, 1631

3950
Růžová, Hájenky X 6920 - Mezní můstek 1,5 km X 9304 Mezná 2 km X 6917 - Mezní Louka X 0312, 0331, 1640, 7005 4 km - Hluboký důl 6,5 km - Zadní Jetřichovice 10 km Panenská jedle 14 km X 1631

úsek Růžová, Hájenky - Mezná je nevhodný pro cyklisty
úsek Mezní můstek - Mezní louka je zároveň trasou Naučné stezky česko-německého přátelství

3994
Krásný Buk X 0332 - Kyjov 3 km

Žluté TZT

6924
Chřibská náměstí X 1604, 3903 - Spravedlnost (? 0,5 km) Doubice 4 km - Bor 7 km - Úzké schody 9,5 km (0,4 km průchozí odbočka) - Na Tokáni 10 km X 1631 - Purkartický les 11,5 km X 0331

6953
Stožecké sedlo X 1656 - Jedlová (ŽST) 3 km X 0317, 3951 Tolštejnská cesta, rozcestí TZT 3,5 X 3951 - Malý Stožec 5,5 km (? 0,6 km) - Chřibská (ŽST, rozcestí TZT) 7,5 km X 0332, 1604

6956
Krásná Lípa, náměstí X 0320, 0332, 3945 - Kamenná Horka 2 km X (0,5 km) 0332 - Kyjov 4 km - Kyjovský hrádek 5 km Kyjovské údolí 7 km X 3945

úsek Kyjov - Kyjovská hrádek - Kyjovské údolí je nevhodný pro cyklisty

Rumburk, státní hranice (TZT přichází z Německa ze směru Zittau - Seifhennersdorf) - Rumburk (BUS) 2 km X 1672, 1676 - Dymník 5 km X 1672 - Zahrady 9 km - pod Vlčí horou, jih 10,5 km X 0320 - Vlčí hora, rozhledna 11,5 km - pod Vlčí horou, sever 12,5 km X 0320 - Panský (ŽST) 13,5 km nezn. Mikulášovice náměstí - koupaliště 1 km - státní hranice 2,5 km TZT pokračuje směrem do Německa.

Reklama

Informace o počasí pro oblast: Krásná Lípa

Počasí meteostanice Lobendava

Vzdálenost meteostanice od obce Krásná Lípa: 18 km

Poslední data: 25.4.2024 11:30

Umístění: 354 m.n.m

Více informací o meteostanici a aktuálním počasí naleznete na www.meteo-pocasi.cz

Počasí meteostanice Lobendava

Teplota
5,2
°C
Zdánlivá teplota
3,6
°C
Rosný bod
3,4
°C
Vlhkost
88,4
%
Denní srážky
1,5
mm/den
Osvit
292,7
W/m2
Atmosférický tlak
1004,2
hPa
Směr větru
JZ
Rychlost větru
0,0
m/s
Nárazový vítr
0,0
m/s

Více informací o meteostanici a aktuálním počasí naleznete na www.meteo-pocasi.cz

Předpověď počasí pro meteostanici Lobendava

Dnes
1/8
°C
Zítra
0/13
°C

Předpověď počasí poskytuje www.meteocentrum.cz


V okolí obce Krásná Lípa se také nachází

Brtníky

Brtníky

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 6 km (SZ)

/
Chřibská

Chřibská

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 6 km (J)
Počet obyvatel: 1 335

/
Dlouhý Důl

Dlouhý Důl

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 3 km (Z)

/
Dolní Chřibská

Dolní Chřibská

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 6 km (JZ)

/
Dolní Podluží

Dolní Podluží

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 7 km (JV)
Počet obyvatel: 1 152

/
Doubice

Doubice

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 4 km (JZ)
Počet obyvatel: 111

/
Filipov

Filipov

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 10 km (SV)

/
Hely

Hely

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 3 km (Z)

/
Horní Chřibská

Horní Chřibská

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 6 km (J)

/
Horní Podluží

Horní Podluží

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 4 km (JV)
Počet obyvatel: 834

/
Jedlová

Jedlová

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 7 km (JV)

/
Jiřetín pod Jedlovou

Jiřetín pod Jedlovou

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 6 km (JV)
Počet obyvatel: 612

/
Jiříkov

Jiříkov

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 10 km (SV)
Počet obyvatel: 3 497

/
Kamenná Horka

Kamenná Horka

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 2 km (Z)

/
Kateřina

Kateřina

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 6 km (JV)

/
Knížecí

Knížecí

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 10 km (SZ)

/
Kopec

Kopec

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 7 km (SZ)

/
Království

Království

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 10 km (S)

/
Krásné Pole

Krásné Pole

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 7 km (J)

/
Krásný Buk

Krásný Buk

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 2 km (SZ)

/
Kunratice

Kunratice

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 9 km (SZ)

/
Kyjov

Kyjov

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 3 km (Z)

/
Ladečka

Ladečka

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 4 km (JV)

/
Lesné

Lesné

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 8 km (JV)

/
Nová Chřibská

Nová Chřibská

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 5 km (J)

/
Nové Křečany

Nové Křečany

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 6 km (SZ)

/
Nový Jiříkov

Nový Jiříkov

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 10 km (S)

/
Panský

Panský

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 5 km (SZ)

/
Rozhled

Rozhled

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 7 km (JV)

/
Rumburk

Rumburk

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 5 km (SV)
Počet obyvatel: 10 547

/
Rumburk 1

Rumburk 1

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 5 km (SV)

/ / /
Rybniště

Rybniště

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 4 km (J)
Počet obyvatel: 699

/
Rynartice

Rynartice

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 9 km (JZ)

/
Sněžná

Sněžná

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 3 km (SZ)

/
Staré Křečany

Staré Křečany

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 4 km (S)
Počet obyvatel: 1 242

/
Starý Jiříkov

Starý Jiříkov

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 10 km (SV)

/
Studánka

Studánka

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 4 km (V)

/
Studený

Studený

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 9 km (JZ)

/
Světlík

Světlík

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 3 km (JV)

/
Světliny 1.díl

Světliny 1.díl

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 5 km (V)

/
Světliny 2.díl

Světliny 2.díl

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 6 km (JV)

/
Valdek

Valdek

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 7 km (S)

/
Varnsdorf

Varnsdorf

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 8 km (V)
Počet obyvatel: 14 634

/
Vlčí Hora

Vlčí Hora

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 4 km (SZ)

/
Zahrady

Zahrady

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 3 km (SZ)

/
Žofín

Žofín

Kraj: Ústecký
Vzdálenost: 5 km (JV)


Reklama
Víte že?

Aplikace Místopisy.cz

Uživatel aplikace se může zapojit do tvoření zápisů o městech, obcích a kulturních či turistických objektech zasláním opravy textu nebo fotografie místa, které právě navštívil?

Aquapark Centrum Babylon

Aquapark Centrum Babylon je ve vzdušné vzdálenosti 42 km od obce Krásná Lípa?

Největší zábavní komplex na severu Čech, CENTRUM BABYLON, vzdálený pouhých 60 minut jízdy autem z Prahy, je opravdovou „továrnou" na zábavu.

Nejníže ležící obcí v České republice je Hřensko (130 m n. m.), obec ležící v pískovcovém kaňonu při ústí říčky Kamenice do Labe.

Název obce Krásná Lípa se v České republice vyskytuje v názvu obce, nebo názvu místní části 3x?

Název obce Krásná Lípa v jednotlivých krajích: Karlovarský: 1x, Ústecký: 2x.

Rotunda sv. Jiří a sv. Vojtěcha na hoře Říp

Rotunda sv. Jiří a sv. Vojtěcha na hoře Říp je ve vzdušné vzdálenosti 61 km od obce Krásná Lípa?

Románská rotunda sv. Jiří a sv. Vojtěcha na vrcholku hory Říp byla postavena na místě dřevěného kostela roku 1126 na památku vítězné bitvy knížete Soběslava I.

Nejvyšším bodem v Ústeckém kraji je vrchol Macecha (1 113 m n.m.) v Krušných horách, nejnižším bodem je hladina Labe u Hřenska (115 m n.m.).

Ke dni 26.3.2021 žilo v Ústeckém kraji 789 098 obyvatel, z toho 388 965 mužů a 400 133 žen?

Děčín

Nejbližší obec nad 30 000 obyvatel je Děčín s 46 626 obyvateli ve vzdušné vzdálenosti 26 km?

Město Děčín se rozprostírá v široké kotlině na obou březích Labe a je nejníže položeným městem České republiky. Díky své poloze je Děčín často nazýván bránou severních Čech.

Aplikace Místopisy.cz

Součástí aplikace je také tzv. widget, který lze umístit na plochu vašeho telefonu nebo tabletu a který Vám zobrazí zajímavosti z okolí místa, kde se právě nacházíte, včetně aktuální teploty?

Botanická zahrada Děčín-Libverda

Botanická zahrada Děčín-Libverda je ve vzdušné vzdálenosti 25 km od obce Krásná Lípa?

Zahradnická a zemědělská škola A. E. Komerse v Děčíně-Libverdě byla založena v roce 1850. Škola s touto dlouhou historií vyučovala nejprve pouze zemědělské obory.

Nejvyšší hora v České republice je Sněžka (1 602 m n. m.), nejvyšší hora Krkonoš na hranici s Polskem. Na vrchol Sněžky vede sedačková lanovka z Pece pod Sněžkou.

Ke dni 1.1.2024 žilo v obci Krásná Lípa 1 645 mužů a 1 706 žen?

Aplikace Místopisy.cz

Víte, že v aplikaci Místopisy.cz si můžete svá oblíbená místa označit a zařadit do vlastních kategorií?

Unikátní funkci „střechy Evropy" má vrch Klepáč (1 138 m n. m.) v Kralickém Sněžníku. Na jeho jižním úpatí je rozvodí tří moří: Nysa Klodzka vtéká do Odry a ta do Baltského moře, Tichá Orlice do Labe, to pak do Severního moře a řeka Morava je přítokem Dunaje, který se vlévá do Černého moře.

Rozhledna Dymník

Rozhledna Dymník je ve vzdušné vzdálenosti 3 km od obce Krásná Lípa?

Na zalesněném vrchu Dymník (517 m) ve Šluknovské pahorkatině 2 km na jihozápad od Rumburka byla v roce 1896 postavena kamenná/cihlová rozhledna vysoká 15 m.

Nejvýše ležící obec v České republice je Kvilda s nadmořskou výškou 1 065 m podle polohy obecního úřadu, pošty a kostela? Kvilda leží na Šumavě v okrese Prachatice.

Skalní hrad Sloup

Skalní hrad Sloup je ve vzdušné vzdálenosti 20 km od obce Krásná Lípa?

Reklama